JAIS Oh JAIS

Satu lagi malam kemenangan buat Jack Wheelie. Terbeliak matanya mengira wang yang dimenanginya setelah mengalahkan Khailin Kuti dalam perlumbaan tadi. Khusyuk mengira, tidak disedari langsung dek Jack yang Ani, antara gadis yang paling anggun di kawasan Pertama Kompleks, sudahpun membonceng motornya.
Didakapnya Jack dari belakang sambil berbisik manja ke telinga Jack,
“Bang, bawakla Ani balik malam ni. Ani sunyi la tido sorang-sorang nanti…”
Jari jemari Jack yang asyik mengira wang sejak tadi tiba-tiba berhenti. Kepalanya yang terhangguk-hangguk menunduk terus terdongak dek lambaian suara manja Ani yang menghembus ke telinganya. Seluruh badannya kaku, tergamam sejenak bagaikan dipanah petir.
Tanpa berkata apa, terus disumbatkan segala wang kertas ke dalam dompetnya lantas dipakaikan kepada Ani topi keledar lebih yang sentiasa dibawa kemana-mana untuk situasi-situasi sebegini. Dihidupkan enjin RXZnya lantas laju Jack memecut meninggalkan rakan-rakan sekumpulannya.
“Jack jack… sen pun kau dapat… mambang pun kau dapat malam ni… memang malam kau la ni…”
Kata Raz, rakan karib Jack kepada dirinya sendiri.
Dalam perjalanan pulang, segala peluang untuk mencilok ruang dicelah-celah kereta tidak ditinggalkan oleh Jack. Apatah lagi, semakin kuat dia menekan minyak, semakin kuat jualah pelukan Ani. Segala jenis lampu isyarat dan bonggol tidak diendahkan Jack.
“Hehe… orang cakap pompuan ni kalau lu bagi dia takut-takut, nanti dia lagi ghairah…”
Fikir Jack di dalam benaknya sambil laju dia memecut ke dalam kawasan rumah flatnya.
Tanpa membuka topi keledar, terus dipimpin Ani naik ke rumahnya di tingkat sembilan. Di dalam lif, hati Jack berdebar-debar memikirkan rancangan seterusnya. Matanya tajam merenung susuk tubuh Ani yang tidak ubah seperti model jamu yang menjadi pujaanya.
Makin dekat mereka ke rumah Jack, makin kuat debaran hati Jack. Sampaikan tangannya menggigil masa membuka pintu. Sebaik masuk ke dalam rumah, lampu kalimantang yang malap dipasangnya.
“Ini macam baru romantik. Ani duduk dulu ye, bang Jack nak mandi jap…”
“Ala bang Jack, tak payah mandi la… meh la duduk sebelah Ani ni. Boring la sorang-sorang…”
Gedegang! Topi keledar yang dipegang Jack terjatuh dek pujuk rayu Ani.
Terketar-ketar dia berjalan ke arah Ani yang sudah pun terbaring di atas sofanya. Berderau darah Jack melihat Ani. Perlahan-lahan ditumbangkan badannya. Jari-jemarinya Jack mula nakal. Gelak tawa kecil Ani bagaikan menaikkan lagi nafsu Jack yang sudahpun membuak-buak. Ani akur, merelakan dirinya diexplore oleh Jack.
“Tok! Tok! Tok!”
Bunyi ketukan pintu rumahnya tiba-tiba membantutkan gerak-geri Jack.
“Jais… Jais…”
Suara seorang lelaki sedang melaung diluar pintu.
Jack terkedu. Degup jantungnya kini sepantas motornya tadi. Dipalingnya ke kanan dah ke kiri; tiada tempat untuk sembunyi. Hanya tingkap rumahnya menjadi jalan keluar. Tanpa menghiraukan ketinggian rumahnya, Jack terus terjun keluar tingkap sambil bergayut pada engsel tingkapnya.
“T…t…takpe takpe Ani. Gi tengok sapa tu, c…cakap ni rumah Ani. Dok sorang kat s…sini. Abang Jack cuba g…gayut kat sini…”
Kata Jack tergagap-gagap dalam ketakutan.
Ani terus ke pintu dan bila dibukanya, seorang lelaki dalam umur 30-an sedang berdiri sambil bertanya,
“Ni rumah encik Jais ke?”
Ani tergamam.
“Tolooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooong…”
Sayup tedengar suara Jack dari luar tingkap. Ani terus bergegas dan bila dijenguknya ke luar, mayat Jack sudahpun terdampar di tengah jalan.
p/s : innallillah..